Verhuurmakelaar

Om te voorkomen dat uw woning voor langere tijd leegstaat, bieden wij ook een uitstekende verhuur-service. Omdat de meeste verkopers nog geen ervaring hebben met het (tijdelijk) verhuren van een (recreatie)woning, leggen we in deze folder uit wat Middendorp Makelaardij op dit gebied voor u kan betekenen.

Uw woning verhuren

Hoewel de huizenmarkt weer wat aan het opkrabbelen is, is het nog steeds geen gemakkelijke tijd om uw woning te verkopen. Huizen staan nog altijd over een langere periode te koop, terwijl u zelf mogelijk al geruime tijd uit deze woning vertrokken bent. Vindt u het ook zo vervelend om de financiële lasten te dragen voor een woning waar u niets meer mee doet?

Onze namen zijn John en Paul Middendorp van Middendorp Makelaardij en wij kunnen u een oplossing aanreiken voor dit probleem! Middendorp Makelaardij is de verhuurspecialist in uw regio en helpt u om door middel van verhuur de lasten van uw tweede woning weg te laten vallen.

In deze folder leest u alles over wat Middendorp Makelaardij voor u kan betekenen op het gebied van de verhuur van uw (recreatie)woning. Heeft u na het lezen van de folder nog vragen? Wij staan 6 dagen per week van 9u00 tot 21u00 voor u klaar om deze te beantwoorden!

Middendorp Makelaardij bemiddelt ook als verkoopmakelaar in uw regio. Heeft u interesse in onze verkoopdiensten? Ook hiervoor kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen!

 Wat doen wij?

 • Een marktconforme huurprijs met u vaststellen
 • Professionele foto’s maken van uw woning voor de promotiewerkzaamheden
 • Uw woning voor verhuur aanbieden
 • Het zoeken naar potentiële huurders
 • Begeleiden van bezichtigingen
 • Het opstellen van een door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) opgestelde huurovereenkomst
 • Het verzorgen van een sleuteloverdracht
 • Het maken van een inspectierapport bij aanvang van de huurperiode
 • Het incasseren van huurpenningen en de borgsom
 • Het verstrekken van adviezen
 • Het uitvoeren van tussentijdse (on)aangekondigde inspecties
 • Het behandelen van eventuele klachten en reparatieverzoeken van huurder tijdens de huurperiode

Uw woning staat reeds te koop?

middendorp makelaardijDat is geen enkel probleem! U kunt uw woning gewoon bij uw huidige makelaar in de verkoop laten staan. Eventuele bezichtigingen kunnen ook gewoon doorgaan. Wij stellen samen met de nieuwe huurder een overeenkomst op waar hier ruimte voor is. Indien uw (recreatie) woning wordt verkocht komt uw woning binnen 2 maanden leeg en kan deze verkocht worden.

Wilt u uw woning nog te koop gaan zetten? Ook daarvoor is Middendorp Makelaardij u graag van dienst. Neem contact op voor een geheel vrijblijvende afspraak om u te informeren over onze diensten. Hierbij kunnen we ook direct bekijken wat wij op het gebied van verhuur voor u kunnen gaan betekenen.

De Verhuur

Middendorp Makelaardij kiest uw aankomende huurder met veel zorg uit. Wat voor mensen zijn bijvoorbeeld geïnteresseerd in een (tijdelijke) huurwoning?

 • Mensen die net gescheiden zijn en snel een woonruimte nodig hebben
 • Personen in afwachting van oplevering van een (vertraagde) (nieuwbouw)woning
 • Werknemers die voor een tijdelijk project een onderkomen in deze regio zoeken
 • Stelletjes die net gaan samenwonen

In verband met onze uitgebreide financiële screening verhuren wij enkel aan personen die beschikken over de Nederlandse nationaliteit, en dus een Nederlands paspoort of ID-kaart kunnen tonen.

Samen met u bepalen wij een geschikte huurprijs voor uw (recreatie)woning. Hier houden we, indien van toepassing, rekening met de wettelijk vastgestelde huurprijzen en de marktprijs. Uw nieuwe huurder dient tevens bij aanvang van de huur een borg te betalen ter waarde van 1 maand huur, om zo eventuele problemen voor te zijn.

Vergunningen

In sommige gevallen is het noodzakelijk om een vergunning aan te vragen om uw woning te mogen verhuren, of gelden er speciale voorwaarden bij de vereniging van eigenaren. Middendorp Makelaardij heeft hier veel ervaring mee en kennis van. Samen met u zoeken we uit waar u aan moet voldoen en begeleiden u bij het verkrijgen van de juiste papieren.

Het onderhoud

Uw (recreatie)woning moet natuurlijk goed onderhouden worden en eventuele storingen moeten snel worden opgelost. U kunt indien u dit wenst het onderhoud zelf blijven doen, of op eigen verzoek laten uitvoeren door de door u vertrouwde adressen. Maar Middendorp Makelaardij kan u hierbij ook assisteren door adressen aan te bevelen of de zorg voor het onderhoud aan uw woning, en het afhandelen van storingen, geheel voor u te verzorgen.

De kosten

Indien u besluit om de verhuur van uw woning uit te besteden in de betrouwbare handen van Middendorp Makelaardij, nemen wij u al uw zorgen weg door geheel volgens uw wensen alle taken op zich te nemen. U betaalt voor onze diensten een klein percentage van het samen afgesproken huurbedrag. Daarnaast reken wij éénmalig een percentage  van de verhuurprijs als tegemoetkoming in de te maken kosten voor het betaald adverteren in veelbekeken media en overige promotiematerialen. Deze kosten betaalt u pas als de eerste maand huur ontvangen is!

Deze kosten zullen u enorm meevallen. We nemen het hele plaatje graag met u door in een persoonlijk gesprek.

Graag komen wij een keer (geheel vrijblijvend) bij u langs om alles te bespreken en te kijken wat we voor u kunnen betekenen.